• Laatste nieuws

  • Agenda

Veel belangstelling voor inspiratieavond op 22 april 2014

De op 19 februari 2014 opgerichte Stichting ‘Geniet Stad Groenlo’ wil de stad Groenlo weer op de kaart zetten. Hiervoor is samenwerken met betrekking tot marketing van Groenlo hard nodig. Om niet alleen de toerist, maar zeker ook de Grollenaar en de regionale bevolking naar het ‘Stadje van vertier’ te trekken. Dat was het belangrijkste onderwerp dinsdagavond 22 april tijdens de voorstel-avond van de Stichting ‘Geniet Stad Groenlo’

2 jaar geleden is het Groenlose Ondernemers Verbond (GOV) gestart met het promotieplan ‘Geniet Groenlo’. Vervolgens is door het GOV het initiatief genomen voor een bredere samenwerking, bekend onder de tijdelijke naam Stichting Promotie Groenlo. Deze stichting is dit voorjaar dus vervangen door de stichting ‘Geniet Stad Groenlo’. Er is breed draagvlak onder de vele organisaties gevonden. Tevens is een onafhankelijk en capabel stichtingsbestuur samengesteld. Samen met GOV, Horeca, Marveld Recreatie, Rabobank en de gemeente Oost Gelre (STAD Groenlo) is hiervoor budget samengebracht, 50.000 euro per jaar 3 jaar lang. Met dit geld worden nieuwe initiatieven gesubsidieerd die passen bij de doelstelling van de stichting ‘Geniet Stad Groenlo’..

Dinsdagavond waren er bij de voorstel-avond in City Lido twee gastsprekers.  Mevr. J. Bosch vertelde over de unieke aantrekkingskracht van Ootmarsum, het historische kunstenaars-stadje in Twente. Tevens was Dhr. H. te Riele van de VVV Deventer aanwezig. Hij had het over de groei en betekenis van evenementen als het ‘Dickens Festijn’ en ‘Deventer op Stelten’.

De laatste spreker had zich, voordat hij naar Groenlo ging, georiënteerd op het internet. “Wat een boel websites over Groenlo. Behalve als ik Groenlo.nl in toets …dan kom ik op de website van de gemeente Oost Gelre. Wat moet ik daar als toerist nu mee, Wat is Oost Gelre terwijl ik Groenlo zoek?’, vertelde Dhr. H. te Riele die constateerde dat Groenlo op de digitale snelweg veel heel erg versnipperd is.

Deze avond waren er van de meeste verenigingen en stichtingen uit Groenlo wel een of meerdere afgevaardigden aanwezig. Maar de VVV schitterde door afwezigheid. “Dat er niemand van de plaatselijke VVV aanwezig is op zo’n avond als deze vind ik een zeer slechte zaak”, aldus Dhr. H. te Riele. Voor de Stichting ‘Geniet Stad Groenlo’, die Groenlo op de kaart wil zetten door te gaan faciliteren, ondersteuning bieden en verbinden, is er veel ‘werk aan de winkel’. De neuzen zullen volgens de sprekers allemaal de zelfde kant op moeten. “Iedere geleding kan en moet elkaar versterken”, besloten beide gastsprekers.